BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

BiH: U višim planinskim predjelima na putevima moguća poledica

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kaonik-Vitez-Travnik, Ormanica-Gradačac, Žepče-Zavidovići-Banovići, Karuše-Maglaj i Gračanica-Šićki Brod-Kalesija-Zvornik

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Ponegdje u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđene lokalitete, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kaonik-Vitez-Travnik, Ormanica-Gradačac, Žepče-Zavidovići-Banovići, Karuše-Maglaj i Gračanica-Šićki Brod-Kalesija-Zvornik. U Hercegovini, kao i na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Tokom dana, uslijed temperaturnih promjena, povećana je opasnost od odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker