POLITIKA

Džaferović primio dobitnike novinarske nagrade “Nino Ćatić”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je dobitnike novinarske nagrade “Nino Ćatić”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Džaferović je čestitao dobitnicima nagrade “Nino Ćatić” i kazao kako ova nagrada ima izniman značaj jer čuva sjećanje na ličnost rahmetli Nine Ćatića, te predstavlja važan doprinos u zaštiti sveukupne istine o genocidu u Srebrenici.

Zahvalio je Udruženju Biti novinar što organizira dodjelu nagrade, te prepoznaje rad i trud novinara koji izvještavaju o temi genocida u Srebrenici.

Džaferović je bio i ovogodišnji visoki pokrovitelj dodjele novinarske nagrade “Nino Ćatić”, koja je bila dio zvaničnog programa obilježavanja 26. godišnjice genocida u zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica, a tema ovogodišnje dodjele bila je “Negiranje genocida – nastavak zločina”.

Delegaciju su činili Emina Hodžić, u ime Udruženja Biti novinar kao organizatora dodjele novinarske nagrade “Nino Ćatić”, te ovogodišnji dobitnici nagrade – Alma Arnautović u oblasti pisanog teksta, Miralem Ovčina u oblasti radijskog priloga i Ahmet Bajrić u oblasti fotografije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Džaferović #primio #dobitnike #novinarske #nagrade #Nino #Ćatić

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker