SPORT

Sportske zvijezde okupile se za djecu iz domova u BiH

Više od 100 djece iz domova za nezbrinutu djecu u BiH imalo je priliku da se danas u Visokom druži sa bh. sportskim zvijezdama, javlja Anadolu Agency (AA).

U organizaciji neprofitne i nevladine Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i privrednog društva “Bosanske piramide d.o.o.”, u kompleksu Ravne organizovan je humanitarni revijalni basket turnir pod nazivom “NBA zvijezde za djecu”.

Najzaslužniji za druženje sportista u Visokom sa štićenicima četiri doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice bio je direktor fodnacije Semir Osmanagić.

Na turniru su učestvovale ekipe sastavljene od vrhunskih sadašnjih i bivših NBA košarkaša predvođenih Jusufom Nurkićem, Mirzom Teletovićem i Džananom Musom.

Turnir je humanitarnog karaktera, a cilj je skretanje pažnje javnosti na problem djece bez roditelja i njihovo mukotrpno odrastanje.

“Danas je poseban dan kada odajemo priznanje sportu, djeci, mladosti. Danas imamo priliku da ugostimo djecu iz četiri doma. Radi se o 105 djece, tridesetak nastavnika i pedagoga”, pojasnio je Osmanagić.

Nurkić je kazao da su svi došli u kompleks Ravno zbog djece.

Teletović je naglasio da je lijepo vidjeti toliko mladih ljudi koji uživaju u druženju.

“Košarka je sport koji spaja”, poručio je Teletović.

Bh. košarakaška reprezentativka Marica Gajić izrazila je nadu da su uspjehom na Evropskom prvenstvu utjecale na djecu, posebno na djevojčice koje se žele baviti sportom.

Plan je da turnir postane tradicionalan i da svake godine bude veći broj učesnika i regionalnih zvijezda. Organizatori su poručili da je sport jezik koji svi razumiju, osobito mladi.

“Sport spaja, uspostavlja mostove među ljudima i nacijama. Sport promoviše pozitivne vrijednosti. Ovaj turnir, koji će imati svjetski odjek i biti najpozitivnija priča iz BiH, doprinijet će boljoj promociji BiH i Balkana i skrenut će pažnju na probleme najmlađih koji su, iz različitih razloga, a najčešće zbog nasilja u porodici, ostali bez roditeljske brige”, saopćili su ranije organizatori.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Sportske #zvijezde #okupile #djecu #domova #BiH

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker