EKONOMIJA

Ekonomija SAD-a u drugom kvartalu zabilježila rast za 6,5 posto

Ekonomija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) porasla je za 6,5 ​​posto u drugom kvartalu ove godine, što je ispod očekivanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo trgovine SAD-a objavilo je najnovije podatke o bruto domaćem proizvodu (BDP) za razdoblje od aprila do juna, prema kojima je BDP u tom periodu povećan za 6,5 posto.

Nakon rasta zabilježenog u prvom tromjesečju ove godine, ekonomija SAD-a, koja je u drugom tromjesečju rasla ispod očekivanja, ipak se uspjela vratiti na nivou prije epidemije koronavirusa. U drugom tromjesečju očekivao se rast od 8,5 posto, što se nije desilo.

Američka ekonomija se smanjila za 3,4 posto u 2020. godini kao rezultat epidemije COVID-19 i karantenskih mjera poduzetih protiv epidemije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Ekonomija #SADa #drugom #kvartalu #zabilježila #rast #posto

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker