POLITIKA

Neću podnijeti ostavku i neću tražiti provjeru povjerenja Vladi

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je danas DPS-u i DF-u da podnesu zahtjev da se Vladi izglasa nepovjerenje, jer kako je dodao njega fotelja najmanje interesuje. Krivokapić je ponovio da neće podnijeti ostavku i da on lično neće tražiti provjeru povjerenja Vladi na čijem je čelu, javlja Anadolu Agency (AA).

Krivokapić je danas u Skupštini Crne Gore odgovarao na pitanja poslanika u sklopu Premijerskog sata.

Šef kluba poslanika Demokratska partija socijalista – Liberalna partija Danijel Živković pitao je premijera kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine. Živković je u Skupštini kazao da se Crna Gora nalazi u dubokoj krizi izvršne i zakonodavne vlasti, uz napomenu da premijer Krivokapić ima svega 14 glasova podrške u Skupštini.

“Vi ste danas nelegitimni predsjednik Vlade Crne Gore”, poručio je Živković Krivokapiću.

Premijer Krivokapić je kazao “da ga najmanje u životu interesuje fotelja”. On je kazao da su tajkuni DPS opustošili Crnu Goru više nego svi tajfuni.

“Gospodine Živkoviću, kao i DF, i vi možete podnijeti zahtjev da ovoj Vladi izglasate nepovjerenje. Zašto očekujete od mene da ja to uradim?”, pitao je Krivokapić i naveo da DPS samo zanima kako će se vratiti na vlast.

“Vas samo interesuje da se vratite na vlast, tako što ćete ljude u institucijama ubjeđivati da ova Vlada neće dugo trajati. Koliko god trajala ova Vlada, neće doći nova na kojoj ćete vi biti ti koji će predstavljati vlast u Crnoj Gori”, kazao je Krivokapić Živkoviću.

Odgovarajući na pitanje poslanika SD-a Ivana Brajovića, Krivokapić je ponovio da neće podnijeti ostavku.

“Neću podnijeti ostavku, neću tražiti povjerenje Vladi. Valjda je to zadatak poslanika. Zašto bih se ja bavio vašim poslom. Dignite ruke izglasajte nepovjerenje ovoj Vladi, bez obzira o kome se radi, nemam ništa protiv toga”, naveo je Krivokapić.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Neću #podnijeti #ostavku #neću #tražiti #provjeru #povjerenja #Vladi

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker