NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Iran: Izveden cyber napad na internetski sistem benzinskih pumpi

Izraelski vojni radio objavio je danas da su izraelski hakeri izveli cyber napad na iranski sistem opskrbe gorivom. Oko 60 posto benzinskih pumpi imalo je problem, rekao je zamjenik iranskog ministra nafte Jalil Salari, ne navodeći da li iza...

U Iranu je prekinut rad velikog broja benzinskih pumpi zbog navodnog cyber napada na internetski sistem koji se koristi na benzinskim u toj zemlju, prenosi Anadolu.

Izraelski vojni radio objavio je danas da su izraelski hakeri izveli cyber napad na iranski sistem opskrbe gorivom, prekidajući usluge na mnogim benzinskim stanicama u Teheranu.

S tim u vezi oglasio se i zamjenik iranskog ministra nafte Jalil Salari.

“Otprilike 60 posto benzinskih pumpi imalo je problem. Isključili smo internetski sistem koji se koristi u ovom području. Našim građanima pruža se ručna izvanmrežna usluga goriva”, kazao je Salari za iransku državnu televiziju.

Iranski dužnosnik istaknuo je kako se nastavljaju napori za rješavanje problema, ne navodeći da li iza napada stoje izraelski hakeri.

U saopćenju Ministarstva nafte javnost je zamoljena da ne ide na benzinske pumpe osim ako nije hitno dok se problem ne riješi.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker