NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Izraelska vojska bombardovala javni skup na Zapadnoj obali, ubijeno šest Palestinaca

Izraelska vojska bombardovala je javni skup na Trgu šehida u blizini grada Jenin na Zapadnoj obali, rekli su očevici za Anadolu

Najmanje šest Palestinaca ubijeno je u nedjelju rano ujutru kada je Izrael bombardovao područje okupljanja civila u provinciji Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Anadolu.

“Šest Palestinaca je ubijeno kada je izraelska okupacija bombardovala skup građana u Jeninu”, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Izraelska vojska bombardovala je javni skup na Trgu šehida u blizini grada Jenin na Zapadnoj obali, rekli su očevici za Anadolu.

Svjedoci su rekli da je bombaški napad rezultirao mnogim žrtvama, s ljudskim ostacima razbacanim posvuda, a povrijeđeni su prebačeni u državnu bolnicu u gradu.

Broj palestinskih žrtava na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Al-Quds/Jerusalem, je povećan na 330, prema podacima Ministarstva zdravlja.

Od 7. oktobra, izraelski napadi na Zapadnoj obali eskalirali su istovremeno s razornim ratom protiv Gaze, u kojem je ubijeno najmanje 22.722, a povrijeđeno oko 58.166 Palestinaca, većinom žena i djece.

Sukob je također izazvao veliku štetu na infrastrukturi i humanitarnu katastrofu bez presedana, navode vlasti u Pojasu Gaze i UN

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker