SVIJET

Javilo se petero bh. državljana koji se nalaze u Afganistanu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan zaprimila je do sada telefonskim putem informaciju da se pet bh. državljana nalazi u Afganistanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje su prenesene obećana im je evakuacija od strane kompanija za koje rade, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Međutim, Ambasada je uspostavila kontakt te se hitno obratila ambasadama država koje vrše evakuacije iz Kabula kako bi osigurali da dođe do evakuacije bh. državljana. Kako je preneseno Ambasadi, bh. državljani se nalaze nedaleko od aerodroma u Kabulu te im za sada nije ugrožena sigurnost.

Također, MVP BiH je otvorio i 24-satnu liniju: 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o bh. državljanima koji se nalaze u kriznoj zoni.

Ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković jučer je Ambasadi BiH u Pakistanu te nadležnom sektoru MVP BiH naložila da poduzmu mjere za pomoć državljanima BiH koji se, eventualno, još uvijek nalaze u Afganistanu.

Prema posljednjim informacijama, situacija u Afganistanu se pogoršava iz dana u dan te je potrebno hitno djelovati.

Svi bh. državljani mogu kontaktirati i Ambasadu BiH u Pakistanu na sljedeće brojeve telefona +9251 265 40 20 ili na +9251 265 40 18.

Otvoren je i broj +923009856420 preko kojeg se ambasada može kontaktirati putem Viber i Whatsapp aplikacija, te mail adresa: webmaster@bembassy.org.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Javilo #petero #državljana #koji #nalaze #Afganistanu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker