KULTURALIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTISVIJETUMJETNOST

Katarska džamija postaje centar privlačnosti navijača Svjetskog prvenstva

Džamija Katara Cultural Village u glavnom gradu Dohi pretvara se u središte fudbalskih navijača koji traže znanje o islamu i njegovim učenjima tokom Svjetskog prvenstva 2022.

 

Džamija Katara Cultural Village u glavnom gradu Katara, Dohi, postala je u centru pažnje navijača Svjetskog prvenstva koji žele znati o islamu.

Višejezični muški i ženski propovjednici u džamiji objašnjavaju turistima vjeru i toleranciju islama.

Elektronske table o islamu na više od 30 jezika na vratima su postavljene tako da ih posjetitelji mogu vidjeti na svojim telefonima.

Onima koji to žele dijele se brošure koje uvode islam na različitim jezicima.

Ministarstvo za Awqaf i islamska pitanja u Kataru također je pokrenulo paviljon za predstavljanje islama i njegovih učenja tokom Svjetskog prvenstva 2022.

Navijači Svjetskog prvenstva susreću hadise – riječi, radnje ili navike proroka Muhameda – na zidovima ulica, koji opisuju važnost dobrih djela.

Predstavljanje religije i kulture

Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. održana je prošle nedjelje na stadionu Al Bayt u Al Khoru, gdje je 20-godišnji Ghanim Al Muftah, također ambasador Svjetskog prvenstva u fudbalu, oduševio recitiranje stihova iz Časnog Kur’ana.Ceremonija na stadionu u obliku šatora održana je uoči prve utakmice između domaćina Katara i Ekvadora, koju je Katar izgubio.

Najmanja nacija koja održava najveći svjetski događaj u fudbalu, Katar, bogati proizvođač plina, ima za cilj ojačati svoje vjerodostojnosti globalnog igrača, pokazati snagu rivalima u regiji i pokazati islam i kulturu stranim navijačima i igračima.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker