NAJNOVIJE VIJESTISPORT

Musa nakon osvajanja Kupa kralja: Umoran sam, ali čim sletim u Sarajevo dobijem novu energiju

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci, Džanan Musa, danas je sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Musa će se pridružiti ostalim reprezentativcima na pripremama pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On je sinoć osvojio novi trofej, ovaj put podigao je pehar španskog Kupa kralja.

“Nije još hladna glava zadovoljan sam jako kako je protekoa kup, došli smo sa jednim ciljem da ga osvojimo. Mi smo svoju igru sproveli u djelo i osvojili smo na kraju turnir koji je meni falio u karijeri i zbog čega sam jako sretan.”

Podsjetimo, naši košarkaši kvalifikacije otvaraju susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana.

Od Real Madrida se očekuje da se mora boriti u svakom takmičenju za trofej, a o pritisku koji nosi samim igranjem za Real, Musa kaže:

“Probat ću taj pritisak aplicirati ovdje u reprezentaciju, treba nam ta doza discipline koju imamo u Realu. Ja sam dosta dobio iskustva, naročito sinoć u finalu tu vrstu ozbiljnosti. Zadovoljan sam svojim učinkom.”

Musa nakon osvajanja Kupa kralja: Umoran sam, ali čim sletim u Sarajevo dobijem novu energiju
N1

Jasno je da je Džanan Musa mnogo umoran, sezona je u toku, no ipak kaže da je ovdje njegova kuća te da se osjeća odmornijim.

“Ja sam sada ovdje sletio i odmah sam se napunio novom energijom. Ovo je moja kuća, ja sam ovdje domaći. Jedva čekam da se priključim reprezentaciji da ostvarimo dvije pobjede. Svi znamo sa kakvim sastavom Francuska dolazi, mi treba da shvatimo da treba sa svima da se nosimo nije bitno u kakvom sastavu bili. Treba da shvatimo kakav mi sastav imamo, mi moramo da znamo da su to najbolji momci koje imamo i da moramo ostvariti pobjede”, završio je Musa.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker