POLITIKA

Turković uputila telegram saučešća povodom požara u Turskoj

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu telegram saučešća povodom katastrofalnih požara koji su pogodili turski jug u okolici Antalije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema poslјednjim informacijama, najmanje četiri osobe su smrtno stradale.

“Upućujem vam iskrene riječi saučešća u ovim teškim trenucima posebno porodicama nastradalih sa želјom da spasilački napori budu uspješni. Vjerujemo da će Republika Turska savladati nedaće te da će štete biti najmanja moguća. Narod i građani Bosne i Hercegovine su uz vas”, navedeno je, između ostalog u telegramu saučešća.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari te Generalni konzulat BiH u Istanbulu pomno prate situaciju. Prema službenim informacijama lokalnih vlasti u Antaliji nema povrijeđenih ili nastradalih državlјana Bosne i Hercegovine.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu uspostavio je dežurnu liniju operativnu 24 sata na koju se u slučaju potrebe mogu obratiti bh. državlјani koji borave u navedenoj regiji.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Turković #uputila #telegram #saučešća #povodom #požara #Turskoj

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker