NAJNOVIJE VIJESTISVIJETVijesti iz Turske

Raisi u Ankari: Slažem se s predsjednikom Erdoganom oko pitanja Palestine

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Predsjedničkom kompleksu nakon 8. sastanka Vijeća za saradnju Turkiye i Irana na visokom nivou

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi izjavio je danas u Ankari kako se njegova zemlja i Turkiye slažu oko podrške Palestinu i ostvarivanju prava palestinskog naroda, javlja Anadolu.

Raisi je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Predsjedničkom kompleksu nakon 8. sastanka Vijeća za saradnju Turkiye i Irana na visokom nivou.

Ističući da Turkiye i Iran imaju zajedničke poglede na Palestinu, Raisi je rekao: “Slažemo se s predsjednikom Erdoganom o palestinskom pitanju i ostvarivanju prava palestinskog naroda.”

Naglašavajući da je stav turskog naroda i vlade prema izraelskim napadima u Gazi vrijedan divljenja, Raisi je dodao: “Imamo dobre odnose s Turkiye dugi niz godina i želimo te odnose sada podići na viši nivo.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker