Vijesti iz Turske

U požaru u provinciji Antalija smrtno stradala jedna osoba

U šumskom požaru u Antaliji, u Turskoj, smrtno je stradala jedna osoba, saopćio je ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, javlja Anadolu Agency (AA).

“Požar u Manavgatu, u Antaliji je pod kontrolom, ali je aktivan i dalje požar u Aksekiju koji je izbio sinoć”, rekao je Pakdemirli novinarima u Antaliji.

Pakdemirli je kazao kako je riječ o 82-godišnjem muškarcu u selu Kepezbeleni. Pozvao je stanovništvo da se pridržavaju upozorenja.

Dodao je kako se deset osoba nalazi na brani Oymapinar, a nekoliko naselja je evakuirano.

”Ekipe hitne pomoći i Uprave za katastrofe i upravljanje katastrofama (AFAD) na putu su ka našim građanima na brani Oymapinar. Cesta je otvorena, pokušat će ih spasiti”, rekao je on dodajući kako pomenute osobe nisu u životnoj opasnosti.

Dodao je i kako su u toku akcije gašenja deset požara, u kojima učestvuju 1.832 osobe, tri aviona te 29 helikoptera.

Pakdemirli i ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu posjetili su područje pogođeno požarima, koji su u počeli na četiri lokacije u distriktu Manavgat u srijedu, a proširili su na veće područje.

”Naša nada je da će požari u Manavgatu i drugim dijelovima Turske biti stavljeni pod kontrolu i ugašeni”, rekao je Cavusoglu.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#požaru #provinciji #Antalija #smrtno #stradala #jedna #osoba

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker