BIHNAJNOVIJE VIJESTI

U većem dijelu BiH mokar kolovoz, mjestimično ima i snježnih padavina

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju vozače i na učestale odrone na brojnim dionicama

U većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog kiše saobraća se po mokrom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju vozače i na učestale odrone na brojnim dionicama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mjestimično ima i snježnih padavina, a zbog snijega na pojedinim dionicama izdvajaju se putevi: Ripač – Dubovsko, Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar, Turbe – Banja Luka, Priluka – Glamoč – Mliništa i Posušje – Jablanica.

U jugozapadnim i ponegdje sjevernim krajevima skreće se pažnja i na povremeno jak vjetar. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac – Olovo (dionica Čevljanovići – Nišići u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice – Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Pojača je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, zaključuju iz BIHAMK-a.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker