Lokalne vijestiNAJNOVIJE VIJESTIZeničko-dobojski kanton

Udruženje “Budimo prijatelji ” organizovali bazar u Zenici

Udruženje "Budimo prijatelji" organizovalo je jos jedan u nizu humantarni bazar na kojem su svoj doprinos dali članovi udruženja

Udrženje “Budimo prijatelji ” 22 decembra održava humantarni bazar holu shopping centra CITY (Džananović) na Kamberovića polju u Zenici  .Obradujte sebe i svoje najdraže kvalitetnim i unikatnim  radovima i na taj način ćete podržati osobe s invaliditetom i njihov rad i trud da se ravnopravno uključe u društvo.  Unikatne radove pravili su s ljubavlju članovi udruženja zajedno sa svojim saradnicima. Sav  prihod ide u pomoć rada udruženja.

Udruženje “Budimo prijatelji” iz Zenice, osnovano je sa ciljem integracije djece i odraslih osoba sa invaliditetom u društvenoj zajednici. Kako sam naziv udruženja opisuje, to je mjesto različitih aktivnosti za odrasle i djecu, gdje prijatelj može biti bilo ko iz zajednice, ko želi pružiti ruku prijateljstva ovoj populaciji.

Udruženje je osnovano 2013. godine u novembru i primarni cilj je osposobljavanje ovih ljudi za samostalan život onoliko koliko oni mogu da postignu. Ovo su uglavnom osobe od 22 do 50 godina starosti. Udruženje trenutno broji 17 korisnika, koji svakodnevno dolaze u dnevni centar, gdje imaju dekupaž radionice, izrađuju čestitke, rade i sa glinamolom i imaju časove pletenja. Centar se nalazi u prostorijama bivšeg obdaništa u Crkvicam gdje ih možete doći i posjetiti .Vrlo rado će vas ugostiti vesela  i pozitivna lica .

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker