Vijesti iz Turske

Veterinarska ambulanta pomaže životinjama povrijeđenim u šumskim požarima

Turska se već šesti dan bori s velikim šumskim požarima. Od 28. jula nastradalo je najmanje osam osoba, a pričinjena je velika ekološka i materijalna šteta. Nepoznato je koliko je životinja nastradalo u požarima, ali Grad Konya preuzeo je brigu o onima koje su preživjele, javlja Anadolu Agency (AA).

Veterinarska ambulanta “Canbulan”, zahvaljujući lokalnim vlastima, nudi hitnu pomoć povrijeđenim životinjama u antalijskom distriktu Manavgat.

“‘Canbulan’ nastavlja reagovati u hitnim slučajevima i pružati pomoć kućnim ljubimcima, divljim životinjama, lutalicama i domaćim životinjama povrijeđenim u područjima pogođenim požarima. Ambulanta je snabdjevena lijekovima, medicinskim potrepštinama i uređajima potrebnima za prvu pomoć životinjama”, saopštile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Gradonačelnik Konye Ugur Ibrahim Altay rekao je da se svim srcem i dušom bore u zonama požara s 22 vozila i 49 vatrogasaca.

“Bog blagoslovio sve naše timove, nadam se da ćemo zajedno izliječiti rane”, rekao je on.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Veterinarska #ambulanta #pomaže #životinjama #povrijeđenim #šumskim #požarima

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker