BALKANBIHFOTOHRANA I PIĆEHUMANOSTLIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTIPOMOĆVijesti iz Turske

Pomoć u hrani od TİKA-e Jeruzalemu, Bosni i Hercegovini i Moldaviji

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u okviru ramazanskih programa podijelila je pakete hrane u Jerusalemu, Bosni i Hercegovini i Moldaviji.

 

U pisanom saopćenju TIKA-e date su informacije o aktivnostima ove ustanove u okviru ramazanskih programa.

Kako se navodi u priopćenju, TİKA je podijelila prehrambene pakete i organizirala iftar u Trebinju, u Bosni i Hercegovini, uz sudjelovanje svih etničkih skupina.

Programu iftara organiziranom u saradnji Muftijstva trebinjskog i TIKA-e prisustvovali su generalni konzul Mostar Yaşar Ergün, koordinator TIKA Sarajevo Erdinç Işık, šef Muftijstva trebinjskog imam Sadik ef. Çokgić, predsjednik Općinskog vijeća Trebinje Dragoslav Banjak, zamjenik načelnika Općine Trebinje Dražen Bošković, poglavar Srpske pravoslavne crkve Trebinje paroh Mladen Žulović i brojni narod.

U svom obraćanju, glavni imam Muftijstva trebinjskog Uzakgić je kazao da je ramazan mjesec mira, zajedništva, zajedništva i solidarnosti za sve muslimane.

Çokgic je naveo da su bili vrlo sretni što su se okupili za iftarskom trpezom koju je organizirala TIKA.

U okviru programa podijeljeni su paketi pomoći u hrani za 100 potrebitih obitelji u suradnji s TİKA-om, Udrugom muslimanske solidarnosti Milosrđe, Muftijstvom okružnim u Trebinju i Srpskom pravoslavnom crkvom Trebinje.

Pomoć za 500 palestinskih obitelji u Jeruzalemu
U suradnji s TIKA-om i Provincijskom direkcijom palestinskog Ministarstva socijalnog razvoja Jeruzalem, povodom ramazana podijeljeni su prehrambeni paketi s osnovnim potrepštinama za 500 palestinskih obitelji u potrebi koje žive u Jeruzalemu i okolici.

Otprilike 10 tona prehrambenih paketa koji se sastoje od prehrambenih proizvoda kao što su ulje, pasta od rajčice, riža, šećer, brašno, grah, leća, rezanci i džem podijeljeno je u centrima u regijama Biddo i Abu Diis.

TİKA je također osigurala 5 tona paketa hrane za 250 obitelji u potrebi koje pripadaju beduinskoj zajednici, koja ima otprilike 40 tisuća stanovnika i održava polunomadski način života.

Pomoć će biti isporučena obiteljima u Moldaviji
Podjela paketa hrane koju je pripremila TIKA u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, bit će isporučena za ukupno 4 tisuće obitelji diljem zemlje.

Tijekom ramazana paketi hrane bit će podijeljeni za još ukupno 2500 obitelji u potrebi, posebno u autonomnoj regiji Gagauz u Moldaviji na jugu i Beltsu, drugom po veličini gradu u Moldaviji.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker