Vijesti iz Turske

Zidovima podignutim na granici zaustavićemo ilegalne ulaske u Tursku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan obratio se turskim snagama na granici s Iranom i kazao da se mora zaustaviti terorizam laži koji se širi Turskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je telefonom razgovarao s turskim ministrom odbrane Hulusijem Akarom koji predvodi vojni vrh Turske u posjeti pograničnim snagama na granici s Iranom.

Akar je Erdogana informirao o stanju na terenu, a turski predsjednik je u obraćanju turskim pograničnim jedinicama kazao da se Turska suočava s velikim izazovima, uključujući poplave i šumske požare.

“Uporedo sa svim tim, na sceni je i problem koji izazivaju glasine. Uvjeren sam da ćete vi riješiti i taj problem širenja tračeva. To je potrebno prevazići jer se Turskom širi terorizam laži“, kazao je Erdogan.

Erdogan je također kazao da će podignuti zidovi na granici sa Iranom spriječiti ilegalne ulaske u Tursku.

“Zidovi na granici su naši zidovi sigurnosti. Tako će se smanjiti teret na našoj vojsci i policiji“, poručio je Erdogan.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Zidovima #podignutim #granici #zaustavićemo #ilegalne #ulaske #Tursku

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker