BALKAN

Usljed padavina u blagom porastu nivoi rijeka Une, Bosne i Sane

Usljed padavina koje su registrovane u proteklom periodu u Bosni i Hercegovini nivoi pojedinih rijeka imaju tendenciju rasta, no i dalje su ispod kritičnih tačaka, javlja Anadolu.

Tako je nivo rijeke Une u Martin Brodu na razini 70 centimetara i ima tendenciju rasta, dok je u Bihaću na razini 45 centimetara i bilježi blagi pad.

Istovremeno nivo rijeke Sane u Sanskom Mostu ima tendenciju rasta i na razini je 135 centimetara, dok je u Vrhpolju na nivou 89 centimetara i stagnira.

I nivo rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) je u porastu i na razini je 142 centimetra, dok je u Zenici na nivou 111 centimetara i stagnira.

Stagnira i nivo rijeke Miljacke u Sarajevu koja je na razini 96 centimetara, a u stagnaciji je i nivo rijeke Lepenice u Kiseljaku koja je na razini 71 centimetar, te rijeke Bila koja u Han Biloj ima nivo 51 centimetar.

Nivo rijeke Jala u Tuzli je na razini 3 centimetra i stagnira.

U proteklom periodu najviše padavina registrovano je na području Hercegovine.

Tako je na području Bileće palo 30 milimetara kiše po metru kvadratnom, u Mostaru i na Čemernu po 22, Gacku 20, a Trebinju 19 milimetara padavina po metru kvadratnom.

U Rudom i na Ivan Sedlu evidentirano je po 10 milimetara padavina po metru kvadratnom, u Livnu 6, na Bjelašnici 4, Han Pijesku, Bugojnu i Tuzli po 3, a Gradačcu, Foči, Neumu, na Sokocu, Višegradu i Zenici po 2, dok je u Sarajevu evidentiran 1 milimetar padavina po metru kvadratnom.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Usljed #padavina #blagom #porastu #nivoi #rijeka #Une #Bosne #Sane

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker